Biz tasarımın başında, mimariden malzeme seçimine kadar farklı seçenekleri karşılaştırarak öngörülen işletme şartlarında en yüksek bina değerini yakalıyoruz.
Leed puanlarınızı doğruluyoruz.

En İyi Uygulamalar
Yüksek Enerji Performansı İçin Mimari Konseptin En İyilenmesi: Pasif Tedbirler
Bina enerji performansını iyileştirmenin ilk ve en önemli adımı alınabilecek tüm pasif tedbirleri sistematik olarak çalışmaktır. Pasif tedbirler ile kast edilen bina şeklinden başlayarak; konum, yön, bina kabuğu, yapı malzemeleri, yapı elemanları, kütle ve fiziki özellikleri, izolasyon, cam ve doğrama, gölgeleme, çevre yapılar, kullanım şekli ve bağlı olarak iç yükler v.s. gibi değişkenlerin tek tek ve daha önemlisi bileşik olarak enerji kullanımına etkilerinin hesaplanması ve en iyilenmesi için düzenlenmesidir:
Isıtma ve soğutma ayar değerleri birbirlerine iyileştirilebilir mi? Tüm hacimlerde mekanik iklimlendirme gerekli mi? Mekanik iklimlendirme yerine pasif tasarım alternatifleri kullanılabilir mi? Eğer öyleyse şimdi bina sahibi ile değerlendirme zamanı: İşletme ve sermaye maliyetinden ciddi tasarruf potansiyeli olan ciddi değişiklikler.
Çözüm: Mukayeseli Tasarım. Mukayeseli tasarım ön tasarım sürecinde verilmiş esasa dair kararları temellendirmek ve en iyi bina formunu bulmak için işimizin gerçekten başladığı yerdir.
Pasif tasarım stratejilerini boyutlandırmak bir projenin toplam kalitesini artırır. Mesela gölgelendirme elemanlarının doğru boyutlarını bulmak tasarım ekibini gereğinden büyük eleman seçiminden koruyabilir – yatırım ve işletme maliyetlerini artırabilecek bir hata.
Sürdürülebilir Sistemler
Spor tesisleri, oteller, hastaneler, eğitim kampüsleri gibi tesisler ve ticari binalar için sürdürülebilirlik seçeneklerinin araştırıyor, sürdürülebilir sistemleri tasarlıyor, cihaz ve ekipmanların temini ile uygulama işlerini yürütüyoruz.
Sürdürülebilirlik seçeneklerinden kastımız, tesis kaynaklarının ve doğal kaynakların maksimum fayda ile kullanılması sayesinde doğaya zarar vermeyecek ve enerji tasarrufu sağlayacak seçeneklerin bir araya getirilip çevreye duyarlı, ekonomik sistemlerin kurulmasıdır.
Tesisleri aşağıdaki sistemler açısından araştırıp, fizibilitesini çıkararak sürdürülebilir tasarımlar yapıyoruz:
Enerji Verimliliği:
ISI POMPALARI: Bu sistemler doğadan aldıkları enerjiyi (sudan, havadan ve topraktan) tesisat suyuna aktarırlar. Isı pompaları ile kışın ısıtma, yazın soğutma yapmak ve dört mevsim kesintisiz kullanım sıcak suyu üretilebilir. Isı pompaları kullanılarak bir tesisin ısıtma- soğutma ve kullanım sıcak suyu giderlerini doğal gaza göre yarı yarıya ve daha fazla azaltıyoruz.
DÜŞÜK ENERJİLİ SİSTEMLER: Tesis içi enerji dağıtımını yüksek sıcaklıklı soğutma ve düşük sıcaklıklı ısıtma ile sağlayan düşük enerji tüketimli ekipman ve yan donanımları ile gerçekleştiriyoruz.
HİBRİD SİSTEMLER: Doğal enerji kaynakları, geri kazanım ve verimli enerji sistemlerinin birlikte kullanılarak en uygun yatırım ve işletme giderleri ile en yüksek ekolojik değeri sağlayan teknolojik çözümler üretiyoruz.
Geri Kazanım:
GRİ SU: Tesis içinde harcanan kullanım suyunu arıtarak tekrar kullanıyoruz.
YAĞMUR HASADI: Bol yağmur alan bölgelerde yağmur suyunu toplayacak sistemler tasarlıyor, hasat ettiğimiz yağmur suyunu tesis içinde gri su olarak kullanıyoruz.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları:
GÜNEŞ ENERJİSİ: Güneş kolektörleri ile tesisat suyunu ısıtıyor, fotovoltaik piller ile elektrik elde ediyor ve depolanan elektrik enerjisini uygun mahallerde kullanıyoruz.
RÜZGAR ENERJİSİ: Özellikle son zamanlarda geliştirilen dik eksenli rüzgar gülleri ile meskun mahallerde elektrik enerjisi üretiyoruz.
HİDROLİK ENERJİ: Akarsular içine yerleştirilen ekolojik sistemlerle doğaya zarar vermeden elektrik üretiyoruz.
Tüm bu sistemleri, yeni tasarlanan binalara uyguladığımız gibi mevcut binalara da uygulayabiliyoruz.